2013. január 18., péntek

banánfagyi (adunk a szakácsmüvészetnek)

Na ez a nagyon jó ötlet!
Hogy kell e hozzá fagyi gép? Ja az nem. Kell viszont egy fagyasztó, anélkül nem működik sajnos. De mivel ezt a legtöbb fagyihoz melegen ajánlják és a legtöbb háztartásban megtalálható, a recept mégiscsak remek!
Szóval fogod a banánokat (mondjuk 4-et) és felkarikázod. Beteszed egy dobozba (könnyebb ha egyrétegben vannak a karikák, de nekem már a többrétegű felállásból is sikerült banánfagyit csinálni).
És most jön a trükk: lefagyasztod!
Ha megfagyott összeturmixolod (de nekem már botmixerrel is sikerült kierőszakolnom belőle a fagyit, bár tény hogy sütött a végére a mixer... hát a fagyi(m)ért neki is áldozatokat kel hozni...)
Kész!

banánfagyi fahéjas almával és kókuszreszelékkel

Az benne a nagyon frankó, hogy tökéletesen fagylalt szerű állaga lesz, édes, -mert sok banán van benne ugye- és nyers meg enzimek meg minden.

Ez az a kaja, amit szkeptikus evőknek is melegen ajánlok mint fagyi alternatívát. (ezügyben a párom a tesztalany és remekül vette a kanyart, kért még)

A tetejére lehet rakni mindenfélét:
-kókuszreszeléket,
-fahéjjat,
-fahéjjas kókuszreszeléket,
-hajszálvékonyra vágott, fahéjba forgatott, aszalt almaszeletkéket
-Itt jönne valami ropogós topping, de ezt még nem találtam ki/meg, hogy mi legyen az.


Az eredeti ötlet egyébként Victoria Boutenko-é. Köszönjük Victoria, hogy nem hagytad fagyi nélkül  a nyersevőket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése