2016. február 21., vasárnap

Gyümölcs saláta, ahogy anyukám szokta

Gyerekkoromban, ha valami nagyobb venégség volt, akkor a két leggyakoribb -mondhatni állandó- menü elem a húsleves és a gyümölcssaláta volt. Az előbbitől most szelíden eltekintünk, de utóbbi abszolút megemlékezést, mi több piedesztált érdemel, azóta is visszatérő desszert alternatívánk.



Hozzávalók:
5 Banán
6-7 Mandarin
6-7 Kivi
2 dl Narancslé
1 csapott evőkanál Fahéj
1 evőkanál Édesség (Kókuszcukor, agavé, akármi, semmi)

Mindent kb ugyanakkorára érdemes vágni, hogy kényelmesen ehető legyen. (Nálam a banán és a kivi hosszában négybe és utána szeletelve, a mandarin pedig gerezdenként háromba lett vágva.)
A narancslevet ki kell keverni a fahéjjal és az édességgel és aztán összekeverni a feldarabolt gyümölcsökkel.
(Most ide leírom zárójelben, hogy meg kell hámozni a gyümölcsöket.)

A mennyiségek nagyon szubjetívek, ez kb 5 adagnyi amit leírtam és naná, hogy variálható. Gyors, szép, finom és még az állás is jót tesz neki. (Csendben jegyzem meg, hogy némi pezsgővel és borral remek bólé lesz belőle :D
Egy másik el nem ítélhető lehetőség a tejszínhab a tetejére, már viszonylag sok helyen lehet rizs vagy szója alapút kapni. )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése