2013. február 14., csütörtök

O'Learys

Mielőtt hazaköltöztünk Magyarországra még gyorsan elmentünk egy pár napos üdülgetésre Wexford közelébe. Nehezen választottunk helyszínt, vaciláltunk, hogy uszodásba menjünk vagy ne, aztán megakadt a szemünk ezen a csodálatos B&B-n.
A hely szó szerint álmaim szállása volt, minden tekintetben csodálatos!


Íme a glutén mentes, vegán eifel tornyom :)


Philomena, aki mindent tud a bárányokról, glutén érzékeny és mindent tud a vegán konyháról is. Istenien főz és minden sziszi-fuszi kívánságnak eleget tesz. Itt nem kell elmagyarázni a glutén mentes vegán reggelit, hanem már eleve opció.

Első reggel glutén mentes toast-ot kaptam avokádó krémmel, de annyira finom volt, hogy nem találtam szavakat.

Második reggel meg egy eifel torony magasságú amerikai palacsinta hegyet, közte sült almával, istenien fűszerezve, zsírszegényen, cukormentesen. Fantasztikus volt!

Mindezek mellé rizstejet, szója vajat szervírozott minden reggel és akkora műzli (csak glutén mentesből három féle) és tea választékot, hogy nem győztük végig kóstolni. A legjobban a hajdina műzli és a Clippers-detox tea ízlett, utóbbinak nagy előnye, hogy lehet itthon is kapni :) Voltak aszalt és friss gyümölcsök is hihetetlen választékban.



www.olearysfarm.com

A szobánk gyönyörű volt, tágas, kilátással, kényelmes ággyal.

A szállás többi része is tündérien volt berendezve.

A tengerpart öt perc séta, wexford is kocsival 10 perc, a Hook Head Lighthouse 60 km-nyire, fókákkal!

A farmon pedig mindenféle állat és közvetlen a B&B épülete mellett egy pici kis istállóban vannak a rókák elől bemenekítve az újdonsült kisbárányok, anyukástul.

Istenien éreztük magunkat, én borzasztóan élveztem, hogy nem kell kérdezősködni, hogy miben mi van, mit ehetek, mit nem, nem kellett sakkozni, természetes volt, hogy vannak alternatívák.


www.olearysfarm.com
Gyönyörű a környék, szívtuk magunkba a tenger illatát, ittuk a látványt, feltöltődtünk. Remélem egyszer tavasszal is megnézhetem a farmot, a környéket, mindent!

És persze minden receptet és fortélyt kiszedtem Philoménából aki egyébként azért lett vegán, mert a lánya az lett és ő azt mondta: "Ha neked jó ez akkor nekem is, csináljuk együtt!"


Philomena, thank you so much for that wonderful and magically delicious weekend! Hope to see you and the lambs soon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése