2014. március 15., szombat

Gyümölcs tortácska

Elérkezett az a fényes szombat reggel amikor a szkeptikusok közölték, hogy ma ne legyen hús ebédre! Egy gyors ájulás és egy diszkrét ünnepi felvonulás után lehiggadva rájöttem, hogy ezt honorálnom kell valamivel. Így dobódott össze ez a nagyon gyors és nagyon klassz édesség.
Az alap ötletet Gitta könyvéből vettem, amit egyébként mindenkinek szívből ajánlok.
A tortácska gyorsasága azért azon is múlik, hogy mi van otthon. Nekem volt otthon két Zsanna-Manna vándor szelet tortaalapnak, de lehet házilag is tortaalapot csinálni, az is szuperul működik!

Ó igen, hozzácsaptam egy kis csillogást :)


Hozzávalók:

alap:
2 Zsanna-manna Vándor szelet
vagy
2 csésze áztatott dió vagy mandula
2 csésze áztatott datolya
2 evőkanál kakaópor

krém:
1 marék kesudió
1 kiskanál vanília por
édesítésnek agavé vagy méz (opcionális, mert a torta többi része is nagyon édes)

A tetejére:
1 banán
1 mandarin
1/2 mangó
(vagy bármilyen gyümölcs, ami van)


És még színes is!

Az alaphoz a Zsanna-mannát kinyújtjuk vagy elkészítjük házilag. Utóbbi esetben a diót/mandulát a kakóporral aprítóban összeaprítjuk, aztán amikor már morzsás hozzáadjuk a datolyát. Fontos a sorrend, mert a datolyától már tapad és ha utólag kerül bele az olajos mag, nem lesz egyenletesen morzsás. (Vagy inkább nem lesz morzsás.) Akkor jó, ha a végeredmény összetapad és bele lehet nyomkodni egy tányér aljába. Ebből kialakíthatjuk a kerek alapot (erőteljes nyomkodással ;) )
A krémhez a kesut a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. (Ha csak botmixer van, az sem gond, akkor előbb aprítóba érdemes tenni a kesut, hogy kíméld a mixert és hamarabb legyen homogén a massza.) Ezt kentem közvetlen az alapra.
A tetejét díszítsd a gyümölcsökkel és kész is. Isteni!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése