A szegletes ledneket pedig fel lehet cserélni lencsével vagy sárga borsóval is!
szegletes lednekek |
Hozzávalók:
1 bögre szegletes lednek (imádom a nevét)
fél zeller
negyed karalábé
5-6 szem csicsóka
4 bögre víz
fél evőkanál só
1 evőkanál paprikalekvár
1 közepes fej vöröshagyma
negyed káposzta (kisebb fej)
2 evőkanál hidegen sajtolt olaj
1 púpos evőkanál tárkony
A tejfölhöz:
fél bögre zabpehely
fél bögre víz
1 evőkanál citromlé
1 kiskanál rizsszirup (el is hagyható)
A húsevőknek egy darabka kolbász, szigorúan elszeparálva :)
A pirított hagyma és káposzta a tejföllel, a tetején a tárkony. |
Mindent meghámoztam, a karalábét és a zellert falatnyi darabokra vágtam és feltettem a csicsókával, a lednekkel és a vízzel főni. Én most meghámoztam a csicsókát, mert így krumplinak álcázza magát a szkeptikusok előtt :) Mikor felforrt megsóztam és belekevertem a paprikalekvárt.
A hagymát és a káposztát apróra vágtam és egy kis lábosban az olajon megpirítottam.
A tejföl összes hozzávalóját összeturmixoltam, amíg krémes lett. Érdemes citromügyben kóstolgatni, hogy ne legyen citromízű, csak savanykás.
A tejfölt összekevertem a kis lábos tartalmával és a tárkonnyal. Amikor a leves minden hozzávalója megfőtt akkor közben belekevertem. Gyorsan kell, hogy ne álljon össze sehol a zabtejföl.
A kolbászt egy pici vízzel meg kell forralni és a húsevő illető adagjához hozzá keverni.
Nem gyors és sokat koszol, viszont isteni finom, szaftos, tejfölös hatású és rendkívül laktató! Egy komplett főétel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése