Ez a recept kisebb-nagyobb változtatásokkal ebből a könyvből való.
Gusztusos és viszonylag gyors. Remek vendégváró! (A mázga csak dísznek van a tányéron, igazából nem folyik sehová :) ) |
Hozzávalók:
40 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
10 dkg teljes kiőrlésű amarant liszt
1 púpos teáskanál szódabikarbóna
1 dl kókusz zsír
0,8 dl hársméz
némi víz
a mázhoz:
0,5dl kókuszzsír
0,3 dl víz
2 púpos evőkanál kakaópor
némi édesítés - opcionális
kókuszreszelék
Így mártódik a mázgába. |
Így hempergőzik a kókuszreszelékben. |
A tészta száraz hozzávalóit összegyúrtam. A kókuszzsírt megolvasztva hozzákevertem. A mézet kevés meleg vízzel összekutyultam és úgy öntöttem a tésztára. Összedolgoztam és annyi vizet öntöttem még hozzá, hogy a gyúrható- és a piskóta tészta között legyen az állaga. Belenyomkodtam egy kikent kis tepsibe és aranybarnára sütöttem. (Nem jó, ha a széle megpirul, mert nem passzol hozzá a ropogás.)
Félre tettem hűlni.
Egy bádog bögrében felolvasztottam a kókuszzsírt és összekevertem a többi hozzávalóval. A végeredmény egy víznél sűrűbb, szirupnál hígabb mázga.
A kihűlt sütit felvágtam kockákra. Egy kocka aljába beleszúrtam egy villát, belemártottam a mázgába, aztán minden oldalát beleérintettem a kókuszreszelékbe. Kb 15 kocka lesz ebből az adagból. (De ez nyilván a beosztástól is függ.)
Egyáltalán nem hosszú a folyamat, mert sok része párhuzamosan zajlik. A mártogatás pedig kifejezetten pikk-pakk megy. A szkeptikus teszten abszolút csillagos ötössel ment át, azonnali ismétlést követelt a komplett família.
Az benne a fantasztikus, hogy olyan mint a bolti. Mondjuk a virágoskúti kockával simán vetekszik. A hársméztől pedig szenzációs bukéja lett!
Ez egy korábbi verzió, ebben van fehér liszt is, azért ilyen "cukrászat" színű :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése