Az alap ötletet Gitta könyvéből vettem, amit egyébként mindenkinek szívből ajánlok.
A tortácska gyorsasága azért azon is múlik, hogy mi van otthon. Nekem volt otthon két Zsanna-Manna vándor szelet tortaalapnak, de lehet házilag is tortaalapot csinálni, az is szuperul működik!
Ó igen, hozzácsaptam egy kis csillogást :) |
Hozzávalók:
alap:
2 Zsanna-manna Vándor szelet
vagy
2 csésze áztatott dió vagy mandula
2 csésze áztatott datolya
2 evőkanál kakaópor
krém:
1 marék kesudió
1 kiskanál vanília por
édesítésnek agavé vagy méz (opcionális, mert a torta többi része is nagyon édes)
A tetejére:
1 banán
1 mandarin
1/2 mangó
(vagy bármilyen gyümölcs, ami van)
És még színes is! |
Az alaphoz a Zsanna-mannát kinyújtjuk vagy elkészítjük házilag. Utóbbi esetben a diót/mandulát a kakóporral aprítóban összeaprítjuk, aztán amikor már morzsás hozzáadjuk a datolyát. Fontos a sorrend, mert a datolyától már tapad és ha utólag kerül bele az olajos mag, nem lesz egyenletesen morzsás. (Vagy inkább nem lesz morzsás.) Akkor jó, ha a végeredmény összetapad és bele lehet nyomkodni egy tányér aljába. Ebből kialakíthatjuk a kerek alapot (erőteljes nyomkodással ;) )
A krémhez a kesut a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. (Ha csak botmixer van, az sem gond, akkor előbb aprítóba érdemes tenni a kesut, hogy kíméld a mixert és hamarabb legyen homogén a massza.) Ezt kentem közvetlen az alapra.
A tetejét díszítsd a gyümölcsökkel és kész is. Isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése