Frissiben ráolvad a margarin, mmm... |
Hozzávalók:
1bögre zabliszt
1/4 bögre darált lenmag
1púpos evőkanál kakukkfű
1/2 mokkáskanál tarka bors
1 csapott kiskanál só
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olíva olaj
1 bögre víz
A száraz hozzávalókat összekevertem, beleszórtam az apróra vágott hagymákat. (A fokhagymát lehet nyomni is, de az én fokhagymanyomóm most váza nehezéket játszik, itt.)
Az olajat és a vizet raktam bele utoljára és jól kikevertem habverővel, hogy a zabliszt ne maradjon csomós.
Forró, olajjal vékonyan megkent serpenyőbe raktam két evőkanálnyit a masszából, és kisimítgattam a kanállal, hogy szétterüljön. A főzőlap legmagasabb fokozatán kb 2perc kellett az egyik oldalának, aztán még 1 perc a másik oldalának, szóval nagyon gyorsan kész van.
Ebből a mennyiségből 5 nagy tenyérnyi lepényke lett, ami nekünk -egy három tagú családnak- elég volt vacsorára.
A háttérben még mindig a nőnapi virágaim :) |
A ráolvadt margarinnal isteni, de ebből csak bio-t szabad, ami nem hidrogénezett. Csírát is ettünk hozzá, de el tudom képzelni bármilyen kencével és bármilyen friss zöldséggel. Nagyon jó glutén mentes kenyér alternatívának is, ha a zabliszt glutén mentes üzemben készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése