Hozzávalók:
2 és 1/2 pohár csicseriborsó liszt
2 teáskanál himalája só / fekete só
1/2 teáskanál bors
Fűszerek (nekem 1 teáskanál római kömény és 1 teáskanál provance-i fűszerkeverék)
1 és 1/2 pohár zöldség (nekem spenót volt)
3 gerezd fokhagyma összenyomva
2 evőkanál kókuszzsír
3 pohár víz (a harmadik pohár lehet a zöldség leve, ha eresztett)
Összekevertem a csicseri lisztet a sóval, borssal és hozzákevertem az összes többit. A spenótot, mivel fagyott volt, egy lábosban beraktam a sütőbe a kókuszzsírral, így minden együtt felolvadt, a spenót kicsit össze is esett és eresztett kb pont egy pohárnyi levet, amivel kiváltottam a harmadik pohár vizet.)
Érdemes a csicserilisztet habverővel kikeverni, hogy könnyen csomómentes legyen.
Ha a tészta sima és folyós, mint egy hígabb nokedli tészta, akkor bele lehet tenni 12 muffin formába vagy egy gyümölcstorta alap sütő tepsibe, aminek nem tudom a hivatalos nevét, de abban sszokátk sütni a quichet. Ez utóbbit nem tudom garantálni, hogy milyen lesz, de muffin formában tökéletesre sül és nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése