hajdina fasírt, középen retekcsírával |
Hozzávalók:
1 közepes cukkíni
8 púpos evőkanál hajdina csíra
2 púpos evőkanál darált lenmag
1 púpos evőkanál inaktív élesztőpehely
1 csapott evőkanál útifű maghéj (elhagyható vagy helyettesíthető picit több lenmaggal)
1 kiskanál szójaszósz
némi kukorica konzerv (Olyan ami nem génkezelt, csak kukorica van benne és lehetőleg bio, de ráadásul ez opcionális, nekem maradék volt.) - ez nem nyers hozzávaló, ha nyerset szeretnél, hagyd ki!
A panírhoz darált dió, mandula és lenmag összekeverve. A fenti adaghoz összesen kb egy nagyobb félmarék mag elég. (darálás előtt)
aszalásra váró gombóckák |
A cukkínit lereszeltem és összekevertem minden mással. Gombócokat formáztam és meghempergettem őket a diós-mandulás-lenmagos keverékben. Egy éjszakára a radiátoron felejtettem. (Nálam ez az aszalás. :)
Nos ennyi. Ez megint csak nem egy hosszadalmas kaja, cserébe finom.
Nagyon kényelmesen lehet csomagolni is, szépen összeállnak a gombócok. Ma ezt vittem magammal napközbenre rizzsel. Nem hoztam haza belőle :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése